Hopp til hovedinnhold

Du er her

Nyheter og arrangementer

 • Ledende forskere samlet i Oslo
  Ledende forskere samlet i Oslo

  juni 20, 2022

  I juni 2022 var noen av verdens ledende forskere innen nyretransplantasjon og isolasjon av celleøyer samlet til workshop på Rikshospitalet i Oslo, og vi i Diabetes Wellness Norge var naturligvis til stede.

 • Miljøgifter kan føre til diabetes
  Miljøgifter kan føre til diabetes

  juni 07, 2022

  I en helt fersk rapport har forskere ved Universitetet i Oslo i samarbeid med Universitetet i Tromsø påvist at miljøgifter trolig bidrar til at noen får diabetes type 1. Tester gjort på rotter viser at selv lave konsentrasjoner av miljøgiftene kan gjøre at cellene lager mindre insulin.

 • Slår alarm om diabetes blant eldre
  Slår alarm om diabetes blant eldre

  mai 19, 2022

  Hypoglykemi er en tilstand med lavt blodsukker, og noen av symptomene omtales gjerne som "føling". Hypoglykemi kan gi uro, skjelving, svimmelhet, svette, rask puls og humørsvingninger. Du kan få hodepine og konsentrasjonsvansker, eller bli kvalm og kaste opp. Om hypoglykemi ikke behandles, kan tilstanden være svært alvorlig.

 • Kan usunt kosthold gi diabetes?
  Kan usunt kosthold gi diabetes?

  mai 09, 2022

  Stadig flere nordmenn lever med diabetes, og skremmende mange har sykdommen uten en gang å vite om det. Heldigvis vet vi at trening og mosjon sammen med et sunt kosthold kan forebygge sykdommen.