Hopp til hovedinnhold

Du er her

Nyheter og arrangementer

 • Verdens diabetesdag
  Verdens diabetesdag

  november 14, 2022

  Den 14. november hvert år markeres Verdens Diabetesdag over hele verden. Diabetesdagen ble stiftet av International Diabetes Federation (IDF) og Verdens Helseorganisasjon (WHO) i 1991 for å øke fokuset på sykdommen. Den 14. november ble valgt fordi det er fødselsdagen til Frederick Banting, den canadiske legen som sammen med Charles Best har fått æren for oppdagelsen av insulin i 1922.

 • Koronaviruset gir økt risiko for diabetes type 1
  Koronaviruset gir økt risiko for diabetes type 1

  november 03, 2022

  Flere norske sykehus rapporterer om en økning i antall diabetes-diagnoser blant barn og unge. Nå bekrefter FHI at barn som har hatt koronainfeksjon har høyere risiko for å utvikle diabetes type 1. Uten nødvendig behandling kan diabetes type 1 være livstruende.

 • Spis deg frisk!
  Spis deg frisk!

  oktober 16, 2022

  Mange pasienter med diabetes type 2 kan redusere symptomene og skadevirkningene av sykdommen med enkle midler. I noen tilfeller kan du til og med bli helt frisk. Hemmeligheten er noe så enkelt som kosthold og mosjon.

 • Husk å fornye førerkortet ditt innen nyttår
  Husk å fornye førerkortet ditt innen nyttår

  oktober 12, 2022

  Mange pasienter med diabetes type 2 som bruker blodsukkersenkende legemidler, må fornye førerkortet innen nyttår. Fornyelse av førerkortet krever helseattest fra lege, og det er derfor viktig å bestille time hos lege i god tid før nyttår, ellers kan du rett og slett miste retten til å kjøre bil.