Hopp til hovedinnhold

Du er her

Nyheter og arrangementer

 • Kronisk supersøt
  Kronisk supersøt

  oktober 10, 2020

  Noen ganger leser du en tekst du bare MÅ dele videre. Dette er en slik. Arild Traa fikk diabetes-diagnosen som 32-åring, og har nå levd med sykdommen i 14 år. Hans oppsummering av årene med diabetes er en hyllest til livets oppturer og nedturer – og et skoleeksempel på kunsten å se humoren, gleden og mulighetene i alt livet har å by på. Eller som Arild selv sier: Jeg har ikke høyt blodsukker, jeg er kronisk supersøt!

 • Vil redusere feil ved insulinbruk
  Vil redusere feil ved insulinbruk

  oktober 05, 2020

  I forbindelse med den årlige Insulin Safety Week som arrangereres i Storbritannia, er det utarbeidet en videofilm som skal sette fokus på sikkerhet i forbindelse med bruk av insulin. Målgruppen er først og fremst helsepersonell som arbeider med diabetes.

 • Barneavdelingen som ble best i Norge
  Barneavdelingen som ble best i Norge

  september 23, 2020

  Barneavdelingen på Haugesund Sjukehus vekker oppsikt med sine gode resultater i behandlingen av barnediabetes. Til Dagens Medisin sier barnelege Heiko Bratke at resultatet skyldes "latterlig enkle grep".

 • Delte meninger om Medisinstart
  Delte meninger om Medisinstart

  september 23, 2020

  Medisinstart er en rådgivningstjeneste som apotekene tilbyr til sine kunder. I dag omfatter ordningen blodstrykkssenkende, blodfortynnende og kolestrolsenkende statiner, men apotekene ønsker nå å utvide ordningen til også å omfatte pasienter med diabetes type 2.