Lurer du på om du har høyt blodsukker? Nå kan vi tilby gratis blodsukkersjekk på Liertoppen onsdag 13. og torsdag 14. september 2023. Det er helt gratis å teste seg, og du trenger ikke å registrere deg på forhånd.

En blodsukkersjekk er en øyeblikksmåling av blodsukkeret ditt. Om blodsukkeret ditt er høyere eller lavere enn normalverdiene, kan det bety at noe er galt. En av sykdommene som blodsukkersjekken kan påvise, er diabetes.

Vil du sjekke blodsukkeret ditt?

Onsdag 13. september og torsdag 14. september vil vi være til stede på Liertoppen mellom kl. 12.00 og 16.00. Du finner oss i første etasje i Bygg A – i nærheten av Apotek1 og Vinmonopolet.

Alt du trenger å gjøre, er å møte opp på vår stand og registrere deg der. Testen er finansiert av Diabetes Wellness Norge og er naturligvis helt gratis for deg.

Du trenger heller ikke forberede deg før testen, men målingen er mest nøyaktig om du ikke har spist eller drukket den siste timen før målingen gjennomføres.

Hvem bør teste seg?

I Norge har mer enn 250 000 mennesker fått diagnosen diabetes. I tillegg antar vi at mellom 50 og 60 000 nordmenn har diabetes uten å være klar over det. Diabetes kan gi alvorlige komplikasjoner, og derfor er det av stor betydning å få stilt en diagnose så tidlig som mulig.

Har du en eller flere slektninger med diabetes? Er du overvektig? Er du lite fysisk aktiv? Er du eldre enn 45 år? Dette er risikofaktorer for diabetes, og vi anbefaler alle som svarer ja på ett eller flere spørsmål om å teste seg.

Har jeg diabetes?

Noen har tydelige symptomer på diabetes, mens andre har få eller ingen symptomer. Selv om du ikke er tørst og tissetrengt, selv om du ikke har leggkramper, sår og infeksjoner, kan det være lurt å teste seg. En tidlig diagnose er nemlig alfa og omega om du vil redusere faren for alvorlige komplikasjoner.

Alt vi trenger er et lite stikk i fingeren og en dråpe blod, så kan vi fortelle deg hvordan blodsukkeret ditt ligger an akkurat nå. Om vår blodsukkersjekk gir et svar utenfor normalverdiene, henviser vi deg til fastlegen din for videre utredning. Legen vil normalt gjennomføre en måling av langtidsblodsukkeret ditt.

Det er alltid best å vite!

Om du ikke har høyt blodsukker, vil en test gi deg en bekreftelse på at alt er i orden og at du ikke trenger å bekymre deg.

Om blodsukkeret ditt er høyt, er det viktig å oppdage det så tidlig som mulig. Ved å oppdage tilstanden i tide, har du muligheten til å stanse utviklingen før det er for sent.

Test deg selv i dag!

Velkommen til gratis blodsukkersjekk på Liertoppen kjøpesenter:

Onsdag 13. september kl. 12.00 - 16.00
Torsdag 14. september kl. 12.00 - 16.00

Et lite stikk i fingeren er alt som skal til får å måle blodsukkeret sitt.

Lignende artikler