Publisert 12 oktober 2021

Lila Moss er datter av supermodellen Kate Moss. Da Lila og Kate dukket opp sammen på catwalken i Milano i forbindelse med lanseringen av den nye kolleksjonen fra Versace og Fendi, vakte det naturligvis oppsikt. Men ikke bare fordi mor og datter sto sammen på scenen.

Lila Moss følger i sin mors fotspor som supermodell. Den 19 år gamle Lila debuterte på catwalken under moteuken i Paris i fjor, og nå tar hun moteverden med storm. Det skader naturligvis ikke at hun er datter av en av de mest ikoniske modellene noensinne. Når de to dukket opp sammen på catwalken under moteuken i Milano, fikk de mye oppmerksomhet. Men det var spesielt en detalj som gjorde at Lila nå blir hyllet av fans over hele verden.

I 2020 avslørte Lila Moss at hun hadde diabetes type 1 i et intervju med bladet The Kit. "Det er ikke mange som vet at jeg har diabetes," forklarte Lila. "Det er ikke mulig å se på utsiden, så ingen kan oppdage det bare ved å se på meg." Med diabetes type 1 er Lila avhengig av jevnlige insulinsprøyter eller å gå med en insulinpumpe. Og på moteuken i Milano var det plutselig veldig synlig hvilken løsning Lila har valgt.

På catwalken gikk hun med en badedrakt i gull og hvit under en gulltrimmet rosa jakke – og en godt synlig insulinpumpe på venstre lår. Nå hylles supermodellen i sosiale medier for sin åpenhet.

"Jeg elsker å vise min 11 år gamle datter med diabetes disse bildene" skriver angbx5.

"Tusen takk for at du bærer insulinpumpen din med stolthet" skriver eliska_pole.

"Tusen takk for at du ikke skjuler poden din - du er en inspirasjon for så mange som lever med diabetes type 1" skriver katexaxmx

"Du er virkelig en stor inspirasjon, så tusen takk for at du viser for verden at du kan gjøre hva som helst og mere til selv om du har diabetes type 1 – hilsen en mor som har en sønn med samme sykdom" skriver Jenny Potter.

"Di(v)abetic" skriver susannabaroni.

Tusenvis av andre har også hyllet Lila i sosiale medier de siste dagene, og vi kan ikke annet enn å si oss enige. Slike (rolle)modeller vil vi gjerne ha mer av!

Lignende artikler