Publisert 12 januar 2021

Den første opplæringen er utrolig viktig. – Forskning viser at den aller første opplæringen er den viktigste for å oppnå godt regulert diabetes også senere i livet, forteller overlege Heiko Bratke på sjukehuset i Haugesund. – Det er mye informasjon å ta inn, og derfor ville vi lage noen filmer som et supplement til den øvrige opplæringen.

Ved nyoppdaget diabetes type 1 blir både barnet og familien lagt inn på sykehuset i to uker. Her får de tett oppfølging og masse undervisning. Sammen med kommunikasjonsavdelingen i Helse Fonna har Bratke og diabetesteamet også laget flere ulike filmer som tar for seg noen av hovedtemaene i undervisningen.

De nye filmene skal ikke bare være til nytte for barna og den nærmeste familien, men kan også brukes av andre familiemedlemmer, lærere, trenere og andre som har kontakt med barnet og derfor ha behov for å vite mer om sykdommen.

Se filmene her hos oss

Vi har fått mulighet til å dele de 7 første filmene her på våre nettsider. Vi håper at du finner opplæringen nyttig, og oppfordrer deg til å dele disse filmene med alle som kan tenke seg å ha bruk for mer kunnskap om diabetes!

01 Innledning

02 Diabetes og karbohydrater

03 Hyperglykemi og ketoacidose

04 Diabetes og hypoglykemi

05 Om insulin

06 Sykdom og feber

07 Diabetes og mat

Les mer: Barneavdelingen ved Haugesund sjukehus vekker oppsikt med sine gode resultater

Lignende artikler